Jeugdsentiment

DSC01048
7
8
9
10
11
1
3
2
5
6
4
previous arrow
next arrow
DSC01048
7
8
9
10
11
1
3
2
5
6
4
previous arrow
next arrow
Shadow

Het begin van deze opdracht was al erg leuk: Ben wilde voor zijn zus een tas laten maken van haar leren jas die ze als tiener van haar eigen geld had gekocht. Zij en haar jas hebben ongetwijfeld samen veel avonturen beleefd en de gebruikerssporen waren dan ook niet te missen. Mooi om te zien dat de jas een aantal reparaties had ondergaan in de loop der jaren…

Ben had een beetje gepolst bij zijn zus naar haar wensen en met dit wensenlijstje ben ik aan de slag gegaan om voorstellen te maken voor een tas. Het leer van de jas was erg soepel en voor het formaat tas dat het zou gaan worden iets aan de dunne kant. Het leek mij mooi om meerdere kleuren en steviger leer toe te voegen voor een speels effect. Bij de voorstellen heb ik het model in partjes opgebouwd die zorgen voor een jeugdige en tegelijkertijd een symbolische uitstraling van de verbondenheid tussen broer en zus.

Nadat de keuze was gemaakt uit de voorstellen, volgde het patroon en kon het uit elkaar halen van de jas beginnen. Het was een secuur werk om alle naden mooi strak en aansluitend bij de andere patroondelen te maken en dan bewijst de tijdsinspanning aan een goed patroon zijn waarde! De wens om de voering van de jas voor de tas te gebruiken kon prima na de nodige verstevigingen en zorgt tegelijk voor een vertrouwd gevoel bij het openen van de tas.

Ik heb erg genoten van deze opdracht van een tastbare herinnering vol technische uitdagingen!

Review / Ervaring Ben Groenen:

Toen ik bij mijn zus op het terras zat en ze me haar oude leren jas liet zien moest ik meteen denken aan een paar voorbeelden die ik hier langs had zien komen. Heel leuk hoe je ons in je ontwerpvoorstel hebt meegenomen. Nu was er zowel ruimte om met je mee te denken als om door je verschillende ontwerpkeuzes verrast te worden. De updates over de app waren leuk om te zien en zo stap voor stap de tas vorm te zien krijgen. Natuurlijk mag uiteindelijk ook het eindresultaat er zijn!

Heel erg bedankt voor dit unieke stuk werk en hopelijk komen nog vele verhalen en projecten op je pad

Wil je een kijkje achter de schermen èn als eerste de nieuwste accessoires zien?

JA, DAT WIL IK

Nee, bedankt