Familie erfstuk

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Shadow
Slider

Deze opdracht begon met een aktetas uit een erfenis en de vraag wat er van te maken zodat het familiestuk weer in gebruik genomen zou worden en de herinnering tastbaar bleef voor de volgende generaties.

Na een fijn gesprek kon ik aan de slag met de volgende ingrediënten: het leer van de aktetas gebruiken om 4 kleine tasjes te maken, aanvullen met ander leer uit eigen beheer wat een 2e leven verdiend en het zoeken in de eenvoud (naden, stiksel en lijnenspel.)

Vervolgens heb ik 3 voorstellen gemaakt waarbij de voeringstof van de aktetas de sleutel bleek tot het kleurenpalet. De voering was namelijk een ruit opgebouwd uit groen, rood, blauw en bruin. Binnen ieder voorstel bleef het model nagenoeg gelijk, maar had ieder tasje zijn eigen karakter door kleur en vlakverdeling.

Nadat de keuze uit de voorstellen gemaakt was, kon het feest officieel beginnen! Het uit elkaar halen van de tas, het maken van de patronen, het snijden van het leer en schalmen (uitdunnen van het leer) en uiteindelijk het stikken.

Ik ben trots het resultaat: een familie van tassen die duidelijk hun herkomst laten zien, maar ook hun eigen karakter met zich meedragen.

Review / Ervaring eigenaresse:

volgt nog