Koolmeesje met bloemen en grassen

Benny & Celke 2
Benny & Celke 1
Benny & Celke 3
Benny & Celke 4
Benny & Celke 6
Benny & Celke 5
Benny & Celke 7
Benny & Celke 8
Benny & Celke 9
Benny & Celke 10
Benny & Celke 11
Benny & Celke 12
previous arrow
next arrow
Benny & Celke 2
Benny & Celke 1
Benny & Celke 3
Benny & Celke 4
Benny & Celke 6
Benny & Celke 5
Benny & Celke 7
Benny & Celke 8
Benny & Celke 9
Benny & Celke 10
Benny & Celke 11
Benny & Celke 12
previous arrow
next arrow
Shadow
Benny & Celke 13

Ik leerde de dame van deze tas kennen tijdens een van de kunstmarkten aan het begin van het seizoen waar ik stond met mijn werk.

Aan het einde van het seizoen kwam ze me opzoeken op een ander kunstevenement en vertelde ze dat aan de hand van ons gesprek ze graag van de jas van haar overleden echtgenoot een tas wilde laten maken.

In plaats van cadeaus voor haar 80ste verjaardag te krijgen, vroeg ze een bijdrage om voor de tas te sparen. Ik kan daar alleen maar stil van worden….

Samen zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om van de jas een tas te maken. De dame gaf aan een motief van grassen, bloemen en vogels erg mooi te vinden in de pyrografie techniek. Zij is en haar man was, beiden groot liefhebbers van de natuur. We spraken ook af om zoveel mogelijk van de jas te gebruiken, incl de ruitjes voering. Na de goedkeuring van het ontwerp kon ik aan de slag!

Aangezien het leer behoorlijk dun bleek te zijn na het uit elkaar halen van de jas, heb ik alle delen verstevigd. De bodem en de draagriem zijn gemaakt van steviger leer van een oud bankstel wat mooi past bij de rest van de tas.

De illustratie bestaat uit verschillende grassoorten, het mariabloempje, paardenbloemen en een koolmeesje. De paardenbloem in verschillende stadia van volle bloei tot uitgeblazen knop staat symboliek voor de vergankelijkheid van het leven. De illustratie is uitgevoerd in de pyrografie techniek, waarbij je al tekenend brand in het leer.

Toen de dame de tas kwam ophalen samen met haar dochter vertelde ze dat ze er steeds kippenvel van kreeg en dat het eindresultaat haar verwachtingen overstegen had. Mooiere complimenten bestaan er niet! Ik ben erg trots en erg dankbaar dat ik deze tas heb mogen maken.

Review / Ervaring eigenaresse:

“De tas is super ik krijg veel complimenten. Ik ben er super blij mee, het is dan ook een uniek exemplaar”

Wil je een kijkje achter de schermen èn als eerste de nieuwste accessoires zien?

JA, DAT WIL IK

Nee, bedankt